Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

3 friska drinkar av Kaitlin Wilkes från Corner Club

02 dec, 2016 
AvRedaktionen
Friska drinkar av Kaitlin Wilkes från Corner Club.
Bartendern Kaitlin Wilkes från Corner Club i Stockholm har tagit fram 3 vinterinspirerade drinkar. En av dem har utsetts till Sveriges bästa cocktail!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kaitlin Wilkes vann i november den svenska finalen av bartendertävlingen Bacardí Legacy. I vår tävlar hon om att bli världens bästa bartender i konkurrens med ett 40-tal andra bartenders. Till vardags jobbar hon på Corner Club i Gamla Stan, Stockholm.

– Att göra drinkar hemma kan för många verka lite skrämmande, men jag tror att gemene man ska våga lita på sina egna smaklökar. Jul- och nyårsafton är två jättebra tillfällen att våga öva på att göra egna drinkar, då är du bland nära och kära som inte bryr sig om att drinken blir helt perfekt. Lita på din kreativa sida – det kommer vara uppskattat bland dina gäster, säger Kaitlin Wilkes.

Här bjuder Kaitlin på 3 goda drinkrecept att testa i vinter. Drinken Gonzo utsågs till Sveriges bästa cocktail i Bacardí Legacy!

1. Gonzo

35 ml Bacardi 8

15 ml Maraska Maraschino

7 ml Amontillado Sherry

2 dashes Grapefruit Bitters

120 ml tonicvatten

Gör så här: Blanda samtliga alkoholhaltiga ingredienser i ett högt glas, fyll på med is och sedan Fever Tree Tonic Water. Garnera med en grapefruktskiva.

Christmas Tottie och Mrs. Claus Collins.
Christmas Tottie och Mrs. Claus Collins.

2. Christmas Tottie

30 ml St-Germain

20 ml Tio Pepe Dry Sherry

10 ml sockerlag

4 dashes Angostura bitter

Annons

120 ml uppvärmt Tonicvatten (värm tonicvatten på spisen, dock ej varmare än drickbart)

Garnering: vispad grädde och kanel.

Gör så här: Blanda samtliga alkoholhaltiga ingredienser i ett värmesäkert glas eller en kopp. Se till att de är rumstempererade. Addera den uppvärmda tonicen. Garnera med vispad grädde och riven kanel.

3. Mrs. Claus Collins

30 ml St-Germain

20 ml Martini Bianco

30 ml Spiced Cloudy Apple Juice*

10 ml limejuice

Champagne

Gör så här: Blanda alla ingredienser utom champagnen i ett highballglas. Addera is och rör om. Fyll på med champagne och garnera med äppelskiva och kanelstång.

*Lägg 3 kanelstänger, 3 kardemummakärnor, 3 stjärnanis och 5 hela kryddnejlikor i en stekpanna. Rosta på hög värme och krossa med en träslev tills du kan känna doften av kryddorna. Vrid då ner på låg värme och häll i 1 liter Cloudy Apple-juice (Tropicanas funkar utmärkt). Rör om i två minuter och låt vila cirka 10. Sila av kryddorna och låt svalna till rumstemperatur.

Fler recept: Enkla drinkar med fläderlikör

St-Germain Cocktail och St-Germain Soda med fläderlikör.
St-Germain Cocktail och St-Germain Soda med fläderlikör.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons