Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

4 korvar med goda toppings

06 jul, 2018 
AvRedaktionen
Korvar med goda toppings.
Senap och ketchup i all ära, men om du toppar korven med hemmagjord karamelliserad lök, pickle relish, tomatsalsa eller krämig jalapenoslaw kommer du garanterat att ta den till nya höjder.
Annons

1. Karamelliserad lök

4 personer

Tid: 15 minuter

Så enkelt och så gott! Passar även på burgare, mums.

Du behöver:

4 grillkorvar

4 korvbröd

Karamelliserad lök:

2 gula lökar

1 msk smör

2 msk socker

2 msk balsamvinäger

120 g bacon

Gör så här:

Strimla lökar och stek dem i smör tills de börjar få färg. Sänk värmen, strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt småkoka i cirka 3 minuter eller tills löken blivit mjuk och vinägern kokat in. Knaperstek bacon och klipp i mitar. Servera till hotdogs.

2. Pickle relish

4 personer

Tid: 10 minuter + 1 dygn för att dra

Det sötstarksyrliga i den här relishen är alldeles underbar till något rökigt, grillat.

Du behöver:

4 korvar med hög kötthalt

4 korvbröd

Relish:

3 saltgurkor

10 cornichoner

1 tsk senapsfrö

1 tsk honung

1 tsk äppelcidervinäger

Gör så här:

Hacka saltgurkor fint och blanda med hackade cornichoner, senapsfrö, honung och äppelcidervinäger. Lägg i en skål och täck över. Låt helst dra i kylen i ett dygn innan servering. Servera till korv med hög kötthalt.

Annons

3. Tomatsalsa

4 personer

Tid: 15 minuter

Söta tomater och sojabönor passar ihop.

Du behöver:

4 lammkorvar

4 korvbröd

Salsa:

1 msk rapsolja

400 g kvisttomater

2 dl sojabönor

1 dl hackad koriander

1/2 rödlök (hackad)

2 salladslökar (hackade)

1/2 lime, saft och rivet skal

salt och peppar

Gör så här:

Rosta tomater, bönor, koriander och lökar lätt i rapsolja i en panna tills det blir varmt. Smaka av med lime, salt och peppar. Servera till korven.

4. Krämig jalapeñoslaw

4 personer

Tid: 10 minuter

Coleslaw är nästan ett måste till grillat.

Du behöver:

4 chorizokorvar

4 korvbröd

Slaw:

2 morötter (strimlade)

200 g vitkål (strimlad)

5 bitar inlagd jalapeño (hackade)

3 msk majonnäs

1 msk crème fraiche

1/2 lime, saften

salt, peppar och socker

1 msk pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här:

Blanda morötter och vitkål med jalapeño, majonnäs, crème fraiche och limesaft. Smaka av med salt, peppar och socker. Grilla korven, servera i bröd med coleslaw, toppa med frön.

4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling
4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons