Annons

Annons

5 snabba drinktilltugg till festen

Mango- och räkspett, getost på toast, potatis med créme fraiche och rom, minipizzor med chorizo och sotade salmalaxkuber. Dessa små drinktilltugg har allt: de är enkla att göra, ser fantastiska ut och smakar dessutom underbart!

5 snabba drinktilltugg till festen.

5 snabba drinktilltugg till festen.

Mango- och räkspett

20 st
Tid: 15 minuter + 1 timmes marinering

Det är något visst med räkor, mango och citrus. Missa inte det!

1 stor mogen mango
20 skalade räkor

Marinad:

3 lime
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad och kärnfri chili
1 msk hackad koriander

Annons

Blanda juice och kryddor. Skär mangon i 20 bitar. Fäst en mangobit och en tillagad räka på varje grillspett.  Marinera spetten i limedressingen 1 timme.

Potatis med créme fraiche och romfyllning

20 st
Tid: 40 minuter

Skrubba potatisarna noga, de äts i en enda munsbit!

20 färskpotatisar
olivolja
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 burk stenbitsrom

Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisarna på en bakplåt. Ringla över olivolja och salta och peppra. Ugnsbaka i 25 min och låt svalna till rumstemperatur. Skär ett litet kryss i toppen på varje potatis och tryck till så att de öppnar sig en aning. Toppa öppningarna med 1 tsk crème fraiche och lite rom.

Getost på toast

20 st
Tid: 20 minuter

Salt getost och söta hjortron … mums!

250 g getost
2 schalottenlökar (finhackade)
6 skivor surdegsbröd
3 msk hjortronsylt
gräslök (hackad)

Grovsmula getosten och blanda med schalottenlökar. Rosta surdegsbrödet och stansa/skär ut 20 små cirklar. Bred varje cirkel med lite getostblandning, toppa med en klick hjortronsylt och strö över lite gräslök.

Minipizzor med chorizo och chili

20 st
Tid: 25 minuter

Vem kan motstå en minipizza?

1 paket vetetortillas
75 g manchego
75 g chorizo
1/2 röd chili

Sätt ugnen på 200°. Stansa ut 20 st cirklar, 6 cm i diameter, från vetetortillas. Riv manchego-osten eller annan fårost och skiva chorizo samt chilin. Strö ingredienserna över brödcirklarna och grädda i ugnen i 10 minuter.

Sotade salmalaxkuber med sesamfrön

20 st
Tid: 25 minuter + 2 timmar i kyl

300 g salmalax
1/2 dl japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk honung
1 msk vita sesamfrön
salt och peppar

Skär laxen i kuber. Panera i sesamfrön och krydda med salt och peppar. Halstra dem snabbt (några sekunder) på alla sidor på hög värme. Ta upp och lägg dem i en form. Blanda marinaden och häll över. Låt marinera ett par timmar i kyl. Sätt i cocktailpinnar i varje kub och servera.

Andra gillar också:

(243)
Annons

Annons
Annons


Annons

Laddar