Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

5 snabba drinktilltugg till festen

06 jul, 2018 
AvRedaktionen
Mango- och räkspett, getost på toast, potatis med créme fraiche och rom, minipizzor med chorizo och sotade salmalaxkuber. Dessa små drinktilltugg har allt: de är enkla att göra, ser fantastiska ut och smakar dessutom underbart!
Annons
5 snabba drinktilltugg till festen.
5 snabba drinktilltugg till festen.

1. Mango- och räkspett

20 st

Tid: 15 minuter + 1 timmes marinering

Det är något visst med räkor, mango och citrus. Missa inte det!

Du behöver:

1 stor mogen mango

20 skalade räkor

Marinad:

3 lime

1 msk riven ingefära

1 pressad vitlöksklyfta

1 hackad och kärnfri chili

1 msk hackad koriander

Gör så här:

Blanda juice och kryddor. Skär mangon i 20 bitar. Fäst en mangobit och en tillagad räka på varje grillspett.  Marinera spetten i limedressingen 1 timme.

2. Potatis med créme fraiche och romfyllning

20 st

Tid: 40 minuter

Skrubba potatisarna noga, de äts i en enda munsbit!

Du behöver:

20 färskpotatisar

Annons

olivolja

salt och peppar

2 dl crème fraiche

1 burk stenbitsrom

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisarna på en bakplåt. Ringla över olivolja och salta och peppra. Ugnsbaka i 25 min och låt svalna till rumstemperatur. Skär ett litet kryss i toppen på varje potatis och tryck till så att de öppnar sig en aning. Toppa öppningarna med 1 tsk crème fraiche och lite rom.

3. Getost på toast

20 st

Tid: 20 minuter

Salt getost och söta hjortron … mums!

Du behöver:

250 g getost

2 schalottenlökar (finhackade)

6 skivor surdegsbröd

3 msk hjortronsylt

gräslök (hackad)

Gör så här:

Grovsmula getosten och blanda med schalottenlökar. Rosta surdegsbrödet och stansa/skär ut 20 små cirklar. Bred varje cirkel med lite getostblandning, toppa med en klick hjortronsylt och strö över lite gräslök.

4. Minipizzor med chorizo och chili

20 st

Tid: 25 minuter

Vem kan motstå en minipizza?

Annons

Du behöver:

1 paket vetetortillas

75 g manchego

75 g chorizo

1/2 röd chili

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Stansa ut 20 st cirklar, 6 cm i diameter, från vetetortillas. Riv manchego-osten eller annan fårost och skiva chorizo samt chilin. Strö ingredienserna över brödcirklarna och grädda i ugnen i 10 minuter.

5. Sotade salmalaxkuber med sesamfrön

20 st

Tid: 25 minuter + 2 timmar i kyl

Du behöver:

300 g salmalax

1/2 dl japansk soja

1 tsk sesamolja

1 msk honung

1 msk vita sesamfrön

salt och peppar

Gör så här:

Skär laxen i kuber. Panera i sesamfrön och krydda med salt och peppar. Halstra dem snabbt (några sekunder) på alla sidor på hög värme. Ta upp och lägg dem i en form. Blanda marinaden och häll över. Låt marinera ett par timmar i kyl. Sätt i cocktailpinnar i varje kub och servera.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons