Annons

Annons

Leilas After Eight-cupcakes

Mmm, mint och choklad – en favoritkombination. Om du vill göra en enklare variant kan du hoppa över mintfrostingen och lägga en skiva after eight på varje cupcake när du tar ut den ur ugnen. Då smälter chokladen som en glasyr ovanpå.

Annons
After Eight-cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

After Eight-cupcakes. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

12 st

Du behöver:

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad (70 %)
24 bitar (250 g) After eight

Mint cream frosting:

1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk
1/2 dl flytande honung
150 g mörk kvalitetschoklad (70%)
pepparmyntsolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör ner gräddfil och kaffe. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt i en bunke.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vänd försiktigt samman samtliga ingredienser. Placera ut stora pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Bryt en After eight och tryck ner i varje cupcake. Spara resten till garnering. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Koka upp grädde, mjölk och honung i en kastrull. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Finhacka den mörka chokladen och smält ner den i gräddmjölken. Smaksätt med några droppar pepparmyntsolja. Låt krämen svalna något. Fyll en spritspåse med rundtyll med frosting och spritsa den på kakorna.

Relaterade recept:

Leilas classic cupcakes >>

Leilas mandelpavlova-cupcakes >>

Recept från boken Hello cupcake av Leila Lindholm.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Andra gillar också:

(0)
Annons

Annons
Annons


Annons

Laddar