Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Anine Bing: "Jag är en jäkel på pannkakor"

25 nov, 2015 
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Anine Bing har bott fram och tillbaka i L.A under de senaste 10 åren, då hon först kom till Hollywood som modell och sångerska. Nu har hon rotat sig i Hollywood Hills med sin fästman Nicolai och deras två små barn. Tillsammans driver de hennes klädesvarumärke ANINE BING.

Anine älskar mat och härliga råvaror, och en söndag med Anine och hennes familj betyder oftast Farmers Market. Men hon är ändå inte överförtjust i själva matlagningen.

– Av någon anledning har det aldrig intresserad mig. Jag uppskattar god och vällagad mat – om andra lagar den, säger hon och skrattar. Men jag är inte så krävande och komplicerad när det kommer till mat. Enkel mat är oftast godast. Jag skulle kunna leva på pasta med smör resten av livet. Jag älskar pasta!

AnineBing2
AnineBing1

Anine Bing

Ålder: 30 år.

Familj: Fästmannen Nicolai, dottern Bianca och sonen Benjamin.

Bor: Hollywood Hills i Los Angeles.

Annons

Gör: Designer, modell, konstnär, sångerska och bloggerska.

Aktuell med: Nya kollektioner (kläder, skor, smycken) under det egna varumärket ANINE BING.

Gillar du att baka? 

– Jag älskar att baka, antagligen för att jag är så svag för sötsaker! Jag har 3–4 kakor som jag är bra på, däribland cupcakes som jag gillar att pynta fint.

Men när du väl lagar mat, vad blir det då?

– Jag är en jäkel på pannkakor och lagar ofta pasta eller något annat som man snabbt slänger ihop. Jag är inte den som planerar i förväg vad vi ska äta. Det måste gå snabbt, annars tappar jag tålamodet. Om vi har vänner över så lagar jag/vi något enkelt som pasta bolognese. Vi bjuder också gärna på vår citronkyckling med saltad citron som är ett recept från min svärmor.

Lagar Nicolai mat?

– Ja, han lagar mat, men vi jobbar båda så mycket så det blir oftast något som går snabbt. Han är en mästare på att grilla!

Svenska favoriträtter?

Annons

– Köttbullar och potatismos – så gott! Sedan älskar jag svenskt lösgodis. Det skulle jag gärna äta istället för mat om godis hade de näringsämnen man behövde.

Vad är det bästa med maten i Kalifornien?

– Det stora utbudet som finns här, vare sig man vill äta vegan food, thai eller fransk husmanskost. Allt man någonsin kan vara sugen på finns här. Jag är också en fan av alla fantastiska Farmers Markets, där de lokala bönderna samlas och säljer sin skörd av råvaror och blommor. Det härligaste jag vet är att strosa runt och kolla in alla vackra frukter och grönsaker.

Största skillnaderna mellan amerikansk och svensk mat?

– Det första jag tänker på är brödet. Det finns inget gott, grovt bröd här och amerikanerna kan inte riktigt baka bröd.

Några älsklingsställen i L.A?

– Jag älskar Urth Caffe. De har verkligen de godaste salladerna i L.A, enligt mig. Jag gillar också Boa Steakhouse för sina fantastiska steaks, Katsuya för sin sushi och Counterburger för sina burgare. Bottega Louie i downtown L.A är också ett härligt ställe med med brasserimat och fantastiska bakverk från sitt egna patisserie.
Slutligen, om du fick bjuda in vem du ville på middag… vad lagar du och vem bjuder du?

Annons

– Jag skulle vilja bjuda Mia Törnblom på middag. Tycker hon verkar otroligt härlig och hennes böcker om självkänsla är så inspirerande. Jag skulle så klart laga denna sallad och till efterrätt blir det marängswiss. Har fått för mig att hon, precis som jag, gillar sötsaker…

American chef’s salad

Man skulle nästan kunna tro att en sallad är Hollywoods nationalrätt med tanke på den hälsomedvetenhet som råder och alla de sallader som fyller caféernas menyer. En ”chef’s salad” har fått sitt namn eftersom den är fri att komponera lite som man vill.

I L.A är det vanligt att beställa in en huvudrätt eller en sallad med olika ”side orders”. Dressingen serveras också ofta ”on the side”. Anine har valt att servera sin sallad med grillade kycklingspett, majskolvar och några skivor avokado.

Anines american chef’s salad

4–6 personer

Tid: 1 timme + 4 veckor för inlagda citroner

De inlagda citronerna gör det lilla extra, gör en burk och ha i kylen.

Annons

sallad:

4 stora nävar blandade salladsblad

1 burk kikärtor, välsköljda

1 burk kalamataoliver, med eller utan kärnor

3 stänger palmhjärtan/palmmärg, finns på burk

1 ask röda körsbärstomater

200 g fetaost

6 msk pinjenötter

dressing:

1 1/2 msk dijonsenap, gärna grovkornig

1/2 citron, saften

2 msk balsamvinäger

8 msk olivolja

1 msk flytande honung

1 tsk salt och peppar efter smak

tillbehör:

2–3 avokado

4–6 majskolvar, penslade med olivolja, saltade och grillade

grillade kycklingspett:

12 små kycklinglårfiléer

2–3 paprikor, gärna i olika färger

körsbärstomater

saltade citronbitar (se separat recept)

marinad:

4 msk olivolja

1/2 citron

1 pressad vitlöksklyfta

hackad rosmarin (en kvist)

en nypa salt och lite peppar

inlagd saltad citron:

2–4 ekologiska citroner

1 citron, saften

finkornigt salt, gärna havs- eller bergssalt

Citronerna måste göras några veckor i förväg: Gör djupa snitt i varje citron, precis som om man skär klyftor, men se till att citronen fortfarande håller ihop. Lägg ner citronerna i en stor glasburk och täck dem helt med salt. Pressa en citron över saltet och låt stå i kylen i 4 veckor. Vid användning, ta upp en citron och skär i bitar. Goda att sticka på grillspett, att lägga med i steken eller i fiskpaketet i ugnen/på grillen eller bara ha i en sallad.

Annons

Börja med att förbereda kycklingspetten genom att varva bitar av kyckling, paprika, inlagda citronbitar och körsbärstomater (gör mindre spett om träpinnar används). Blanda ingredienserna till marinaden, häll över spetten och se till att de täcks ordentligt. Låt dra 2 timmar i kylen.

Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och rör om väl. Ställ svalt.

Lägg salladsblad i botten av en fin skål och fyll därefter på med kikärtor, oliver, palmhjärtan, tomater och blanda om försiktigt så inte allt hamnar på botten. Toppa med fetaost och pinjenötter. Ringla över dressingen.

Lägg spett och majskolvar på grillen och låt grilla tills kycklingen är väl genomgrillad. Servera allt genast.

Av Stephanie Bjelkstam. Foto: Martin Löf

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons