Annons

Bakad torsk med smörsås

Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.

Bakad torsk med smörsås.

Bakad torsk med smörsås.

4 port

Du behöver:

600 g torskrygg

1 msk hackad färsk gräslök
2 msk citronsaft
2 msk vatten
200 g Arla® Svenskt Smör
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°.
Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
Baka i mitten av ugnen tills fisken har en  innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
Värm upp citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
Tillsätt gräslök, forellrom, löjrom och smaka av med salt.
Servera såsen till fisken.

Annons

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Andra gillar också:

(99)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar