Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Neufchâtel – den hjärtformade osten

01 feb, 2018 
AvRedaktionen
Neufchâtel är en hjärtformad ost från Frankrike.
Neufchâtel är en klassisk fransk hjärtformad vitmögelost, som passar extra bra till alla hjärtans dag. Här är två sätt att servera den på.
Annons

Neufchâtel är en fransk vitmögelost tillverkad av komjölk. Smaken är lätt nötig och svampig och påminner lite om camembert. Konsistensen är halvmjuk, grynig och bredbar.

Osten har sitt ursprung i byn Neufchâtel-en-Bray i norra Normandie och sägs vara en av Frankrikes äldsta ostar. Enligt legenden var det franska flickor som började göra den hjärtformad som en kärleksgåva till engelska soldater under Hundraårskriget.

Testa att servera osten med granatäpple eller plommon! (Hittar du inte neufchâtel går det lika bra med camembert eller brieost.)

1. Neufchâtel med granatäpplesirap

Sirapen kan du förbereda och värma försiktigt före servering.

Neufchâtel med granatäpplesirap.
Neufchâtel med granatäpplesirap.

2. Neufchâtel med plommonfyllning

Sötman och vaniljtonerna i plommonen förhöjer sältan i osten.

Neufchâtel med plommonfyllning.
Neufchâtel med plommonfyllning.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons