Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Blåbärspaj med råsocker och mandelmassa

17 mar, 2014 
AvSofie Nyblin
Tag vara på dina goda blåbär och baka en smarrig paj med råsocker och mandelmassa! Servera med glass eller vaniljsås – det blir sommarsmak i munnen på ett kick.
Annons
Blåbärspaj med råsocker och mandelmassa.
Blåbärspaj med råsocker och mandelmassa.

6–8 personer

Tid: 50 minuter

Deg:

3 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

125 g smör

1 dl riven mandelmassa

1 msk vatten

Fyllning:

1 liter blåbär (färska eller frysta)

1/2 dl strösocker

2 msk potatismjöl

råsocker

1 1/2 dl flagad mandel

Gör så här:

Nyp ihop vetemjöl, socker, smör och mandelmassa för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet. Tryck ut degen i en pajform, spara lite av degen till remsor ovanpå pajen. Låt degen vila i kyl i 30 minuter. Förgrädda pajskalet på 225° i 5 minuter. Sätt ned ugnen till 180°. Blanda bär, socker och potatismjöl. Häll ner i pajskalet. Kavla ut den sparade degen, skär remsor och lägg i ett korsmönster över pajen, pensla med lite vatten. Strö över råsocker och mandel. Grädda i ugnen ca 180° i 20–25 minuter.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons