Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Ceviche med lax och kräftstjärtar

10 aug, 2017 
AvRedaktionen
Ceviche med lax och kräftstjärtar.
En härlig frisk entrérätt med lax och kräftstjärtar som är fin att servera i snapsglas. Perfekt att avnjuta innan gästerna får slå sig ner till bords.
Annons

6–8 personer

Du behöver:

200 g färsk, fin lax

170 g kräftstjärtar i lake

½ röd chili

½ kruka koriander

1 lime, saften

⅓ gurka

Garnering:

färsk koriander

Gör så här:

Finhacka laxen och grovhacka kräftstjärtarna. Lägg dem i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även koriander.

Skala gurkan, halvera den på längden och skrapa bort kärnorna med en liten sked. Skär sedan gurkan i fina tärningar. Blanda ner allt i bunken, tillsätt limejuicen och rör om ordentligt. Skeda upp i små glas. Toppa med korianderblad.

Ceviche med lax och kräftstjärtar.
Ceviche med lax och kräftstjärtar.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons