Annons

Annons

Långkokt chili på högrev med mörk choklad

Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

6 personer
Tid: 3 timmar och 45 minuter

Du behöver:

1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 lagerblad
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
salt och peppar

Annons

Till servering:

2 dl crème fraiche

Gör så här:

Putsa köttet och tärna det i bitar. Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta. Finhacka den färska chilin. Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.

Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar. Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering). Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.

Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Recept: Lotta Bäckström, Styling: Pojan Lindeblad, Foto: Matilda Lindeblad

Andra gillar också:

(952)
Annons

Annons
Annons


Annons

Laddar