Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Citron- och blåbärscurd

17 aug, 2017 
AvRedaktionen
Citron- och blåbärscurd.
En vackert lila curd med blåbär och citron är god till nötiga kakor, syrliga maränger eller som topping till en pavlova. Prova även att vända ned curden i lättvispad grädde för en snyggt ripplad kräm till fruktsallad.
Annons

Curden är en lagom och rolig utmaning i köket och resultatet kommer garanterat imponera på gästerna.

1 sats

Du behöver:

150 g citronsaft, 3-4 st

150 g strösocker, ca 2 dl

200 g Arla Svenskt Smör

1 gelatinblad

300 g ägg, ca 5 st

100 g blåbär

Gör så här:

  1. Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp citronsaft och hälften av sockret i en kastrull.
  3. Vispa upp äggen med resten av sockret. Vispa ner äggsmeten i den varma lagen lite i taget.
  4. Värm på låg temperatur och rör försiktigt curden tills den tjocknat, ca 83°.
  5. Krama ur och rör ner gelatinbladet.
  6. Häll upp curden i en bunke och mixa i smör och blåbär med en stavmixer.
  7. Passera genast genom en finmaskig sil och häll upp i en glasburk.
Citron- och blåbärscurd.
Citron- och blåbärscurd.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons