Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Entrecôte med bakade tomater och potatismousseline

08 dec, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Entrecôte med bakade tomater och potatismousseline.
Grillad entrecôte med bakade tomater, haricots verts och potatismousseline smaksatt med tryffel och Madeirasky. Ett enkelt och mycket gott recept signerat krögaren Pontus Frithiof.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Entrecôte med bakade tomater och potatismousseline.

4 personer

Entrecôte:

1. Putsa köttet.

2. Krydda med salt och peppar.

3. Grilla till en kärntemperatur av 54 C.

Bakade tomater:

1. Marinera tomater i olivolja, havssalt, rosmarin och vitlök.

2. Tillagas i ugnen på 225 grader, högst upp och med ugnens grillfunktion.

Haricots verts:

1. Koka upp grönsakerna i saltat vatten och kyl sedan i isvatten.

2. Stek dem därefter lätt i smör tillsammans med hackad schalottenlök.

3. Smaka av med salt, peppar och färsk persilja.

Potatismousseline:

0,5 kg potatis, skalad

150 gram smör, rumstempererad

1 dl varm mjölk (ej kokad)

salt

tryffel

1. Koka potatisen och passera den snabbt genom en sil (eller använd potatispress), det är viktigt att den håller sig varm.

2. Rör ner smör och mjölk, smaka av med salt och blanda ner tryffeln precis innan servering.

Madeirasky

50 g schalottenlök, hackad

50 g morot, hackad

5 g svartpeppar

1 dl madeira

Annons

1 dl kalvfond

1. Stek lök och morot på svag värme.

2. Häll över madeiran när lök- och morotsblandningen har blivit mjuk.

3. Låt det sjuda, inte koka, till halva mängden.

4. Sila bort lök och morot och häll tillbaka madeiran i kastrullen.

5. Häll över fonden och reducera till en tjock konsistens.

Vinförslag:

Tommasi Amarone Classico. Djup, mörkröd färg. Stor och kryddig, nyanserad doft med inslag av choklad, peppar, mörka torkade körsbär, russin, nötter och inslag av fat. Mycket smakrikt och fylligt med liten sötma och inslag av fat. Smaken domineras av torkade körsbär, romrussin, nötter, vanilj och choklad. Långt smakrikt avslut. Artikelnummer: 22350. Pris: 295 kronor

Entrecôte med bakade tomater och potatismousseline.
Entrecôte med bakade tomater och potatismousseline.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons