Annons

Annons

Fransk biffgryta med puylinser

Det sprider sig en ljuvlig doft i köket när den här grytan långsamt puttrar sig allt mörare. En varning dock: Det här är den typ av mat man inte slutar äta förrän sista gnuttan är uppskrapad från kastrullbotten...

Annons
Fransk biffgryta med puylinser.

Fransk biffgryta med puylinser.

4 personer
Tid: 2 timmar

Du behöver:

100 g rökt sidfläsk
2–3 gula lökar
2 morötter
1 kg högrev (eller ytterlår av nöt)
1 tsk timjan
1 flaska rödvin
5 dl oxfond eller -buljong
2 dl sköljda puylinser
2 tomater
100 g sockerärter
1 msk honung
1 msk rödvinsvinäger
salt, peppar

Gör så här:

Strimla fläsket. Skala och grovhacka löken. Skala och slanta en morot. Bryn allt i en rejäl gryta. Grovtärna under tiden köttet och lägg i kastrullen. Lägg i timjan och häll på vin och fond/buljong. Låt puttra under lock på svag värme i cirka 1 timme. Skumma med en hålslev.

Lägg i linserna och den andra slantade moroten, koka på svag värme i 20 minuter. Tärna tomat och sockerärter i mindre bitar och låt puttra med de sista minuterna.

Smaka av grytan en sista gång med honung och vinäger, salt och peppar.

Andra gillar också:

(0)
Annons

Annons
Annons


Annons

Laddar