Fredagsmyspodden hänger med juicepojkarna på Juiceverket!
Den här veckan hänger tjejerna med juicepojkarna som för fyra år sedan sadlade om från bartenders till egenföretagare för att satsa på sin dröm – Att starta ett juiceverk! I dag har de precis öppnat sin femte juicebar i Stockholm med framtiden för sina fötter. De har även hunnit släppa en bok, spelat in en podcast och gjort en dokumentärfilm.
LYSSNA PÅ SENASTE AVSNITTET HÄR!
Grundarna av Juiceverket, Niklas, Andreas, Claes och Sebastian är nu aktuella med boken ”Juiceverket” som handlar om juice, drinkar och detox. Boken innehåller massor av härliga recept, snygga bilder och en uppsjö av tips & trix!
Här tipsar grabbarna om tre härligt uppfriskande recept på juicer inför helgen!
Fredag till middagen: Fichte fizz
De syrliga granskotten innehåller en massa nyttigheter och blir ett uppiggande inslag när de får stanna kvar i drinken efter att den silats.
Ingredienser
45 cl conferencepäronjuice
juice av 1/2 citron med skal
15 granskott
Centrifugera conferencepäron till juice. Mixa päronjuice och citronsaft i blendern med ett par isbitar. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt granskott och mixa hårt. Servera i vitvinsglas.
Lördag: Eggs and bacon
Ingredienser
½ fänkål
3 cl citronsaft
5 hallon
1/2 krm lakrisrot
5 cl gin
2 cl agavesirap
Pressa ut fänkål och skalad citron 50/50. Det ska bli 6 cl tillsammans. Skaka först alla ingredienser utan is så att hallonen slås sönder och lakritsroten blandas med resten. Skaka sen med is, dubbelsila så att inte fruktköttet från hallonen följer med. Servera i ett högt glas med is.
Söndag: Kugelblitz tonic
Fungerar med eller utan alkohol, som en pick-me-up i slutet av middagen, eller som en pick-me-up dagen efter.
Ingredienser
20cm ingefära
1 citron
1/2 grapefrukt
1 apelsin
5 äpplen
5 droppar cayennepepparextrakt
fyra droppar oreganoextrakt
10cl agavesirap
20cl vodka
Skölj noggrant av all frukt.Ta alla frukter och centrifugera dem, börja med ingefäran, dela på citronen och skala ena halvan, andra halvan kör du igenom med skal och allt. Gör likadant med grapefrukt och apelsin. Sist av allt kör du ner äpplena och liksom spolar ur hela centrifugen och smakerna som sitter där. Sen tar du en kanna och häller i allt tillsammans med vodkan, droppa ner 5–10 droppar cayenneextrakt och 1–5 droppar oregano olja.