Annons

Annons

Saftiga frukostmuffins med äpple

Med rivet äpple i smeten blir de här muffinsen förföriskt saftiga. De är dessutom lika goda till frukost som till mellanmål eller fika.

Frukostmuffins med äpple. Foto: IBL

Frukostmuffins med äpple. Foto: IBL

6–8 muffins
20 min

Du behöver:

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl dinkelfullkornsmjöl
1/2 dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
75 g smör (i små tärningar)
1 ägg
1 äpple (rivet)
1/2 äpple (i skivor)

Annons

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt det tärnade smöret och fördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Blanda ner ägg och 1 rivet äpple.

Tillsätt eventuellt lite mer rivet äpple om smeten känns för torr. Fyll degen i muffinsformar eller i en muffinsplåt och stick eventuellt ner en skiva äpple i varje muffins. Grädda i ca 10–12 minuter, eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade. Servera med en god lagrad ost, en sylt och ev några klyftor äpple.

Andra gillar också:

(37)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar