Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Fyllda paprikor med svamp, nötter och tomater

13 maj, 2017 
AvRedaktionen
Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.
Fyllda paprikor är lätt att göra vegetariska och går att variera i det oändliga. Här har vi använt skogschampinjoner, valnötter och soltorkade tomater.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 1 timme

Du behöver:

175 g skogschampinjoner (putsade och skurna i bitar)

1 msk rapsolja

salt och peppar

1 vitlöksklyfta (krossad)

12 soltorkade tomater (hackade och utan oljan)

1 dl ströbröd eller panko

25 g valnötter (grovhackade)

1 liten bunt slätbladig persilja (finhackad)

1/2 tsk torkade chiliflagor

4 tsk pesto

2 gula eller röda paprikor

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svampen i cirka 5 minuter. Krydda med salt och peppar och ta från värmen. Blanda ner vitlök, tomathack, ströbröd, valnötter, persilja, chiliflagor och pesto. Skär paprikorna i halvor på längden och ta försiktigt bort kärnhuset. Lägg paprikorna på en bakpappersklädd ugnsform och klicka i fyllningen. Täck fyllningen med lite grillfolie och baka i ugnen i cirka 40–45 minuter tills paprikan mjuknat.

Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.
Fyllda paprikor med svamp, valnötter och soltorkade tomater.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parsons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons