Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Glutenfri saffranskaka med mandel

02 dec, 2016 
AvMari Janson
Glutenfri saffranskaka med mandel. Du kan även toppa kakan med andra nötter som pinjenötter.
Flera på ELLE-redaktionen sa att det här var en av de godaste saffranskakor de någonsin ätit – och den är verkligen grym! Receptet kommer från lilla Kea bageri i Bromma som satsar på att göra alla sina bröd och bakverk glutenfria.
Annons

Du behöver:

2 stora ägg

1 1/4 dl socker

1 dl rismjöl

1 dl maizena

1 tsk bakpulver

100 g smör (går lika bra att använda mjölkfritt eller laktosfritt)

0,25 g saffran (eller efter smak)

ev en gnutta salt

mandelmassa och grovhackad mandel (går naturligtvis att utesluta, det blir gott ändå, men ger lite struktur)

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Smält smör, blanda i saffranet mortlat med lite socker för mer smak och låt svalna lite.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allt försiktigt men ordentligt.
  5. Grovriv lite mandelmassa och tillsätt lite grovhackad mandel till smeten.
  6. Häll i lämplig form och grädda tills kakan är klar, den ska kännas torr vid test med en kniv eller sticka.
Galet god (glutenfri!) saffranskaka med mandel.
Galet god (glutenfri!) saffranskaka med mandel.
Saffranskaka med mandel.
Saffranskaka med mandel.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons