Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

7 glassdrinkar att testa i sommar

14 jun, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Glassdrink med hallon. Receptet hittar du längre ner.
Goda och enkla glassdrinkar hör sommaren till. Vill du ha ett alkoholfritt alternativ kan du såklart byta ut skumpan mot läsk eller liknande. Drink och dessert i ett!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du drinken Last night in SwedenBrand logo
Så gör du drinken Last night in Sweden
En drink med exotisk mango och passionsfrukt blandat med fläder och lime. Här har du sommardrinken du vill bjuda vännerna på.

I USA kallar man den här typen av glassdrink för ”float”. Man tar en skopa glass i ett glas och fyller upp med läsk eller champagne. Vi har samlat 7 recept på olika glassdrinkar, så kallade floats, som passar perfekt till sommarens fester.

Vill man inte göra egen glass eller sorbet går det bra att köpa färdig. Till de som inte vill dricka alkohol går det lika bra att servera med läsk, smaksatt soda eller alkoholfritt bubbel.

7 glassdrinkar att testa i sommar:

1. Persikofloat

Via: brooklynsupper

2 serveringar

Du behöver:

Annons

persikosorbet (recept nedan)

champagne eller prosecco

Persikosorbet:

1 liter färska, skalade persikor (hackade)

1 dl citronsaft

0,75 dl socker

citronskal från 1 st citron, i remsor

2 rosmarinkvistar

Gör så här:

1. Blanda persikor och citronsaft i en skål och låt stå.

2. Blanda vatten, socker och citronskal i en kastrull på medelvärme. Rör om och stäng av plattan när sockret har löst upp sig. Ta bort citronskalen och häll sockerblandningen i persikoskålen.

3. Häll blandningen i en fryssäker förpackning och låt stå i frysen i 4-5 timmar.

4. Ta två skopor persikosorbet och häll i ett glas. Fyll upp med champagne eller prosecco. Dekorera med en rosmarinkvist och servera med en sked.

2. Jordgubbs- och vaniljfloat

Via: worldmarket

5-6 serveringar

Annons

Du behöver:

1 liter vaniljglass

1 flaska roséchampagne

3 dl jordgubbar, skivade (behåll några till dekoration)

1 dl socker

Gör så här:

1. Mixa jordgubbarna och sockret i en mixer.

2. Ta 2-3 skopor glass och häll i varje glas.

3. Fördela sedan sockermixen i samtliga glas och lägg i ett sugrör.

4. Häll upp roséchampagnen. Dekorera med en jordgubbe på sidan.

3. Apelsinfloat

Via: completelydelicious

4-6 serveringar

Du behöver:

600 ml apelsinjuice

125 ml champagne eller prosecco

150 gram socker

champagne eller prosecco, att toppa med

Gör så här:

Annons

1. Häll drygt 1 dl apelsinjuice och allt socker i en kastrull och värm på medelhög värme tills allt socker har löst sig. Häll vätskan i en skål och häll i resterande apelsinjuice och 125 ml champagne/prosecco. Låt stå i kylen tills det har svalnat.

2. Använd en glassmaskin för att frysa konsistensen till sorbet. Ställ sedan in i frysen och låt stå i 4-5 timmar.

3. Ta sedan en skopa apelsinsorbet och häll i ett glas. Fyll upp med champagne eller prosecco och servera genast.

4. Grapefruktsfloat

Via: floatingkitchen

5-6 serveringar

Annons

Du behöver:

grapefruktssorbet (se recept nedan)

champagne eller prosecco

Grapefruktssorbet:

6 dl grapefruktsjuice

1 dl champagne

1,5 dl socker

Glassmaskin

Gör så här:

1. Häll 2 dl grapefruktsjuice, champagne och socker i en kastrull på medelhög värme och rör om tills allt har blandats. Ta bort från plattan och häll i resterande grapefruktsjuice. Låt svalna innan du häller smeten i glassmaskinen. Använd glassmaskinen för att få till en slushliknande konsistens innan du häller smeten i en fryssäker låda och ställer in i frysen i ett par timmar.

2. När grapefruktsorben är fryst tar du en skopa sorbet per glas och toppar med champagne. Garnera med en skiva grapefrukt.

5. Citronfloat

Via: foodbabbles

1 drink

Annons

Du behöver:

3 cl vodka

3 msk citronsorbet

zest från 1/2 citron

prosecco

färsk mynta

Gör så här:

Häll vodka och citronsorbet i ett glas. Riv över citronzest och fyll upp med prosecco. Dekorera med mynta.

6. Ananasfloat

Via: vintagekitty

6 serveringar

Du behöver:

ananassorbet

champagne eller prosecco

färsk ananas att dekorera med

Gör så här:

Lägg en skopa ananassorbet i botten av ett glas. Fyll upp med champagne eller prosecco. Dekorera med en skiva ananas på glaset.

7. Hallonfloat

Via: reciperunner

Cirka 6 serveringar

Annons

Du behöver:

1 flaska champagne eller prosecco

5 dl vaniljglass

hallonsås (se recept nedan)

färska hallon till garnering

Hallonsås:

3,5 dl tinade hallon

4 msk socker

1 krm vaniljextrakt

Gör så här:

1. Gör hallonsåsen enligt följande: värm hallon och socker i en kastrull på medelvärme och mosa hallonen med en gaffel under tiden. Stäng av plattan när allt är mosat och häll då i vaniljextrakt. Sila bort stora klumpar och låt såsen svalna.

2. När såsen är kall häller du 1-2 msk av den i ett champagneglas. Ta en skopa vaniljglass ovanpå och häll sedan i champagne. Dekorera med färska hallon och

Du kanske även vill testa:

Aperol Spritz-sorbet >>

Aperol Spritz-sorbet.
Aperol Spritz-sorbet.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons