Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Grillad polenta med pestodressing

28 aug, 2013 
AvRedaktionen
Spännande tillbehör som passar till de flesta av sommarens grillrätter! Går dessutom utmärkt att förbereda dagen innan.
Annons

4 personer

Tid: ca 35 minuter + 30 minuter i kylen

Du behöver:

2 dl polenta

8 1/2 dl kycklingbuljong

30 g smör

20 g finriven

parmesan

peppar olivolja (till pensling)

pesto

pinjenötter

Gör så här:

Tillsätt polentan i den varma buljongen under vispning och fortsätt koka under ständig omrörning i ca 10–20 minuter eller tills den tjocknat. Ta bort från plattan, tillsätt smör, parmesan, peppar och blanda.

Smöra en 20 x 30 centimeter stor form och klä den med bakplåtspapper. Häll ner polentan i formen, tryck till och plasta och ställ in formen i kylen cirka 30 minuter. (Eller över natten om du förbereder den dagen innan.) Dela polentan i 6–8 bitar.

Pensla bitarna med olja och grilla dem 5–6 minuter på varje sida eller tills de är gyllene. Ringla över lite pesto. Rosta pinjenötterna i en torr panna, strö över pinjenötterna och servera.

Av: Anna Wendt

Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons