Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Grillad tonfisk med nudelsallad

12 okt, 2013 
AvRedaktionen
Grillad tonfisk med nudelsallad.
Grillad tonfisk i en smakrik marinad med en smakrik nudelsallad och grillad lime. En riktig bjudrätt med tropiska smaker!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter + 30 minuter marinad

Du behöver:

500 g MSC-märkt tonfisk i skivor

4 lime

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

200 g nudlar

1 färsk mango

1 gurka

1 chili

4 msk hoisinsås

3 msk koriander

Gör så här:

  1. Börja med att göra marinaden till tonfisken. Dela 2 lime och pressa saften i en påse. Riv i vitlöken och rör i oljan. Lägg tonfisken i påsen och låt marinera i minst 30 minuter.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skär mangon i bitar. Skiva gurkan. Hacka chilin fint. Blanda allt med nudlarna. Häll i hoisinsåsen och blanda väl. Vänd till sist i koriandern.
  4. Grilla tonfisken på båda sidor ute eller i grillpanna. Halvera de sista limefrukterna och grilla dem lätt.
  5. Skär tonfisken i skivor och servera med nudelsallad och grillad lime.
Grillad tonfisk med nudelsallad.
Grillad tonfisk med nudelsallad.

Av: Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Carin Pålsson

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons