Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grillade kycklingvingar med caesarsallad och salsa

01 apr, 2016 
AvRedaktionen
Grillade kycklingvingar med caesarsallad och salsa.
Grillade kycklingvingar är ett perfekt tilltugg. Med grillad caesarsallad, parmesandressing och tomatsalsa får du dessutom en matig måltid. Salsan passar till det mesta som kommer från grillen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Kycklingvingar:

20 st Reko kycklingvingar

1 msk salt

1 krm spiskummin

1 msk olivolja

3 msk hot sauce (ex. tabasco, siracha 50/50)

1 msk äppelcidervinäger

1 nypa flingsalt

Gör så här:

Marinera kycklingvingarna i salt, spiskummin och olivolja i 20 minuter. Sätt ugnen på 70 grader, lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form och ta ut dem efter 30 minuter eller när de har en innertemperatur på 64 grader. Lägg vingarna på en het grill och grilla tills de har fått ordentligt med färg på båda sidorna. Lägg vingarna i en bunke med hot saucen, vinägern och skaka runt så såsen täcker. Salta med flingsaltet.

Grillad Caesarsallad:

4 st baby gemsallad

4 st morötter med blast

4 st rödlökar

8 st rädisor

1⁄2 blomkålshuvud

2 st skivor surdegsbröd

Hyvlad parmesan

Gör så här:

Dela salladen på längden, skär av det yttersta på roten och skölj noggrant. Skölj morötterna, löken, rädisorna och blomkålen ordentligt, dela ner i grova buketter, låt rädisorna vara hela. Låt grönsakerna få 2-3 minuter på vardera sida, grilla de mindre skurna grönsakerna på aluminiumfolie. Grilla surdegsbrödet och dela ner i grova krutonger. Salta grönsakerna och vänd ner i caesardressing, garnera med hyvlad parmesan och krutongerna.

Annons

Parmesandressing:

2 st ekologiska äggulor

50 g riven parmesan

4 st sardeller

1 msk kapris

4 st vitlöksklyftor

50 g dijonsenap

25 g rödvinsvinäger

10 g salt

svartpeppar från kvarn

0,5 liter matolja

100 g vatten

Gör så här:

Mixa äggulor, riven parmesan, sardeller, kapris, vitlök, senap, vinäger, salt, svartpeppar i en matberedare. Slå i matoljan droppvis tills du har en tjock majonnäs, slå i vatten när den blir för tjock. Tillsätt sedan den sista oljan.

Tomatsalsa:

10 st kvisttomater

2 msk salt

1 msk socker

2 st citroner, zest och saft

3 msk olivolja

1 röd chili, finhackad utan kärnor

2 st schalottenlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

1 msk finhackad koriander

1 msk finhackad persilja

salt

svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Dela tomaterna i fyra delar, mixa grovt i matberedaren, marinera i salt och socker. Slå allt i en sil, ställ in den i kylen och låt det droppa av över natten. Tillsätt citronsaft, zest, olivolja, chili, lök, vitlök, koriander, persilja och smaka upp med salt och peppar.

Grillade kycklingvingar med caesarsallad och salsa.
Grillade kycklingvingar med caesarsallad och salsa.

Recept: Frida Nilsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons