Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grönkålssallad med bulgur och tahini

12 nov, 2015 
AvRedaktionen
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.matblogg-bulgursallad-gronkal-2
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.

Receptet räcker till 4 portioner.

Grönkålssallad med bulgur

250 g grönkål

6 dl kokt bulgur

4 tomater

2 schalottenlökar

1 rejäl näve persilja

1 granatäpple

Gör så här: Fyll en stor kastrull med vatten och låt koka upp. Skär av stjälkarna från grönkålen och koka grönkålen i ca 1 minut, häll av vattnet och skölj grönkålen med kallt vatten och  låt rinna av. Skär tomaterna i mindre bitar, ca 1×1 cm, hacka schalottenlöken fint och persiljan grovt. Tag ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda bulgur, grönkål, tomater, persilja och schalottenlöken. Tillsätt tahini- och avokadodressingen och blanda väl. Toppa med granatäpplekärnorna vid servering.

Annons

Tahini

2 dl sesamfrön

1 dl olivolja

1 nypa salt

Gör så här: Häll sesamfröna i en stekpanna och rosta dem tills de får fin färg. Häll dem i en mixer och häll i olivoljan och salta. Mixa tills du har en slät smet.

Tahini- & avokadodressing

1/2 dl tahini

1 avokado

1/2 dl olivolja

3 msk vatten

saft från 1/2 citron

salt och peppar

Gör så här: Häll samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.

Klicka här för att besöka Karins blogg >>

Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.
Karin Högbergs recept på grönkålssallad med bulgur.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons