Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Gyllene pastasallad med strimlad salami

21 jan, 2012 
AvRebecca Wictor
Saffran ger den här pastasalladen ett lyxigt lyft. Använd gärna pastaskruvar så att den krämiga dressingen fäster på pastan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gyllene pastasallad med strimlad salami.
Gyllene pastasallad med strimlad salami.

4 personer

Tid: 35 minuter

Du behöver:

7 dl kokt kall pasta

ca 100 g torkade tranbär

1 medelstor zucchini

20 skivor kryddstark salami

50 g rostade pinjenötter

salt och svartpeppar

Saffransdressing:

1 krm saffran

1 tsk socker

1 tsk cayennepeppar

1 vitlöksklyfta

1 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

1/2 dl vatten

Gör så här:

Stöt en nypa saffran tillsammans med strö- socker i en mortel, häll på 1/2 dl hett vatten och rör om tills det löst sig. Blanda med majonnäs, crème fraiche och kryddor.

Rör ner pastan i dressingen, gärna dagen innan så att pastan hinner suga upp dressingen ordentligt.

Strimla zucchini med en potatisskalare, skär salamin i strimlor och rör ner allt i pastan tillsammans med pinjenötter och tranbär. Smaka av med salt och peppar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons