Annons

Annons

Helbakad rotselleri med smörsås

När rotselleri bakas länge i ugnen blir den söt i smaken och får en mjuk konsistens. Väldigt gott ihop med en syrlig smörsås som balanserar sötman.

Helbakad rotselleri med smörsås.

Helbakad rotselleri med smörsås.

Rotellerin går bra att baka i förväg och sedan värmas hel i ugnen eller en stund på grillen. Vill du ha en helt vegetarisk rätt kan du så klart utesluta rommen och t ex blanda ned tångrom eller hackade örter av valfri sort.

Annons

4 port

Du behöver:

rotselleri

Smörsås:

2 msk citronsaft
200 g Arla® Svenskt Smör
1 msk hackad färsk gräslök
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°.
Skala rotsellerin och gnid in med olja och salt. Baka i nedre delen av ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 2h.
Skär rotsellerin i klyftor.
Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
Tillsätt gräslök, forell- löjrom, och smaka av med salt.
Täck rotsellerin med såsen.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Andra gillar också:

(128)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar