Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Het köttfärs- och bönröra till tacos

13 maj, 2017 
AvRedaktionen
Skippa den färdiga tacomixen och uppdatera familjens fredagstaco med rökiga smaker och heta kryddor istället. Mycket godare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Het köttfärs- och bönröra till tacos.
Het köttfärs- och bönröra till tacos.

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

2 tsk rapsolja

1/2 rödlök (hackad)

2 tsk rökt paprikapulver

2 tsk spiskummin

500 g köttfärs

3 dl passata eller krossade tomater

5 msk barbequesås

4 msk vatten

400 g svarta bönor (avrunna)

salt och peppar

8 tacoskal

1 mogen avokado (skalad och skivad)

1/2 isbergssallatshuvud (skivad)

1 liten näve koriander (hackad)

Till servering:

gräddfil

Gör så här:

Hetta upp oljan i en stor stekpanna, tillsätt löken och stek i cirka 5 minuter tills den mjuknat. Strö över paprikapulver och spis kummin och fräs vidare i 1 minut. Tillsätt köttfärsen och fi nfördela den, rör om tills den är genomstekt. Rör ner passatan och barbequesåsen tillsammans med vatten (använder du krossade tomater kan du minska på vattnet) och låt koka ihop. Tillsätt bönorna, salta och peppra och låt koka vidare i 2 minuter. Värm tacoskalen. Fyll tacoskalen med köttfärsröran, toppa med skivad avokado, isbergssallad och en klick gräddfil.

Av: Cassie Best
Foto: Lis Parson 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons