Annons

Annons

Högrevsburgare med picklad gurka och senapsfrön

Hemmagjorda hamburgare är godast, speciellt om du använder högrevsfärs. Perfekt att lägga på grillen i sommar! Picklad gurka och senapsfrön är goda tillbehör. Gör gärna flera olika minihamburgare, en för varje smak.

Högrevsburgare med picklad gurka och senapsfrön.

Högrevsburgare med picklad gurka och senapsfrön.

4 personer

Du behöver:

600 g högrevsfärs
2 msk Caj P. American Burger kryddmix
Sweet Baby Ray’s Barbecue Sauce
bröd
sallad
krispig bacon
ost
picklade senapsfrön
picklad gurka
hamburgerbröd (recept här)

Annons

Gör så här: 
Smaksätt färsen med kryddan. Forma 4 fina burgare och grilla på het temperatur. Rosta bröden och montera sedan burgarna.

Picklade senapsfrön

1,75 dl vit vinäger av god kvalitet
0,75 dl vatten
50 g socker
5 g salt
100 g gula senapsfrön

Gör så här:
 Vispa samman vinäger, vatten, socker och salt. Blanchera senapsfröna sex gånger, låt dem sedan rinna av. Slå på lagen och låt det mogna i kyl i minst en dag.

Picklad gurka

10 cm slanggurka
2 dl salladslök, tunt skivad
0,5 tsk ättika 24 %
3 tsk strösocker
1 msk flingsalt
1-3 tsk Cholula Hot Sauce

Gör så här:
 Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda lök, ättika, socker, salt och Cholula-sås i en rymlig bunke. Vänd i gurkan och se till så att allt blir väl blandat. Lägg över i en tajt burk och ställ gurkan under press kallt i 30 minuter. Slå bort överskottsvätska och servera på burgarna.

Här hittar du fler goda recept på minihamburgare >>

Recept: Caj P:s kock och matkreatör Anders Tegnér

Andra gillar också:

(77)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar