Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Jordgubbschips

14 jun, 2017 
AvRedaktionen
Jordgubbschips.
Om det, mot all förmodan, skulle bli jordgubbar över kan du göra dessa underbara chips som passar perfekt till ostbrickan eller i morgonfilen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tid: 5 minuter + 15 timmar i ugn

Du behöver:

färska jordgubbar

Gör så här:

Skiva jordgubbarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt dem i ugnen på 50° varmluft och ha luckan lite på glänt i cirka 15 timmar. Låt gärna jordgubbarna eftertorka några dagar på ett varmt och luftigt ställe. Förvara dem sedan i små papperspåsar, tätt och kompakt, tryck ihop så hårt så luften går ur. Försegla med maskeringstejp och lägg en plastpåse om. Eller lägg dem i mindre burkar av färgat glas och med tättslutande lock. Förvara gärna svalt men inte i kyla.

Jordgubbschips.
Jordgubbschips.

Recept: Caroline Rittfeld och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons