Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Kinesiska BBQ-ribs

16 sep, 2012 
AvJenny Norberg
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0042_EMV1206.pdf

Kinesiska BBQ-ribs

ca 25 små ribs

Det här är vad begreppet ”finger licking good” innebär. Gör gärna dubbel sats när du ändå är igång – det kommer att gå åt. Buljongen blir en bra bas till en god buljongsoppa t ex den vietnamesiska phon.

1 1/2 kg små spare ribs (s k kamben)

4 stjärnanis

2 lagerblad

2 kanelstänger

5 svartpepparkorn

rejält med salt

marinad:

1 1/4 dl hoisinsås

2 msk kinesisk sojasås

2 tsk risvinäger

3 msk honung

4 vitlöksklyftor

2 msk riven ingefära

1/2 tsk sichuanpeppar

1 röd chili (urkärnad och tärnad)

till garnering:

gräslök och korianderblad

Koka revbenen i saltat vatten tillsammans med kryddorna i cirka 30 minuter. Ta upp och skär dem mellan benen. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg dem med ribsen i en stor skål eller påse. Marinera i cirka 30 minuter eller upp till 6 timmar. Lägg allt på en plåt, gärna med bakplåtspapper, och stek i ugnen, 200° i 30–40 minuter. Strö över gräslök och koriander vid servering.

Av: Ylva Bergqvist

Foto: Katja Halvarsson & Christel Nordberg

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons