Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Knäckiga lakritsäpplen

05 aug, 2017 
AvRedaktionen
Knäckiga lakritsäpplen.
Knäckigt, snyggt och farligt gott! De här läckra knäckäpplena med lakritssmak passar perfekt till Halloweenfesten eller barnkalaset.
Annons

5 stycken

Tid: 35 minuter

Ingredienser:

5 äpplen

5 träpinnar

2 1/4 dl strösocker

1 dl vatten

1/2 msk glukos

1 msk lakritspulver

eventuellt svart karamellfärg

Gör så här:

Stick ner pinnarna i äpplena.

Koka socker och vatten på svag värme tills sockret löst sig. Skumma av. Tillsätt glykos och lakritspulver, eventuellt svart karamellfärg, rör om, låt koka ca 20 minuter eller tills blandningen är ca 150°. Sockret ska karamelliseras och bli brunt. Det ska bli knäckigt istället för segt.

Nu går det fort så det gäller att arbeta snabbt och systematiskt! Ställ kastrullen åt sidan och doppa snabbt äpplena i knäcken. Ställ äppelpinnarna i stadiga glas och låt vila. Servera när de svalnat.

Knäckiga lakritsäpplen.
Knäckiga lakritsäpplen.

Av: Isabelle Olander
Foto: Lena Grenfelt
Recept: Filippa Löf-Ersson
Assistent: Emma Nilsson, Kevin Trandem

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons