Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Kräftspad till färdigkokta kräftor

05 aug, 2016 
AvRedaktionen
Gör en egen lag till kräftorna med dill, lök och öl!
Gör en egen lag med dill, lök och öl eller porter så blir kräftorna ännu godare! Frysta kräftor fungerar utmärkt att använda, men du bör tina dem något innan du sätter igång.
Annons

Tid: 10 minuter

Du behöver:

3 liter vatten

1 dl grovt salt

2 sockerbitar

ca 1 liter lätt sammanpressade dillkronor

1 gul lök (skalad och hel)

1 flaska öl eller porter

Gör så här:

Använd halvtinade kräftor. Koka upp vattnet. Tillsätt salt, socker, halva mängden dillkronor, lök och öl och låt koka i 15 minuter. Ta av från värmen och låt svalna. Sila lagen och kyl den ordentligt. Lägg resterande dillkronor i bottnen på ett kärl som rymmer kräftorna.

Lägg kräftorna ovanpå dillen och häll spadet över. Ställ i kyl och låt kräftorna tina helt i spadet.

Gör en egen lag till kräftorna!
Gör en egen lag till kräftorna!

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons