Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Krämig karljohansvampsoppa med tryffel

08 dec, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
Krämig karljohansvampsoppa med tryffel.
En krämig och värmande soppa på karljohanssvamp med färsk tryffel som sätter guldkant. Receptet är framtaget av krögaren Pontus Frithiof.
Annons

4 personer

Du behöver:

0,5 kg karljohanssvamp, hackade

1 st schalottenlök

0,5 st vitlöksklyfta

1 dl vitt vin

1,5 dl grädde

2,5 dl vatten

salt och peppar

smör

färsk tryffel

Gör så här:

  1. Stek svamp, lök och vitlök lätt i smör.
  2. Häll på det vita vinet, rör runt och låt koka upp.
  3. Tillsätt vatten och grädde, smaka av med salt och peppar.
  4. Riv färsk tryffel över precis innan servering.

Vinförslag:

Tommasi Palanca Ripasso. Ett vin med mörk rubinröd färg och en intensivt fruktig och kryddig doft. Inslag av fat, torkade mörka körsbär, plommon, örter, choklad och vanilj. En intensiv, kryddig och fyllig smak med balanserat avslut. Artikelnummer: 2133, pris: 149 kronor.

Krämig karljohansvampsoppa med tryffel.
Krämig karljohansvampsoppa med tryffel.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons