Annons

Annons

Krispiga sötpotatis pommes – utan fritös!

Det är inte bara möjligt att få till krispiga sötpotatis pommes hemma i ugnen utan även magiskt gott! ELLE mat & vins bloggare Lisa & Erik bjuder på bästa receptet!

Annons
Krispiga sötpotatis pommes – utan fritös!

Krispiga sötpotatis pommes – utan fritös! Foto: Lisa & Erik

Ingredienser:

2 sötpotatisar (200 gram/sötpotatis)
2 msk matolja (vi använder rapsolja)
1 nypa salt (gärna örtsalt)

Extra supergod smaksättning:

cayennepeppar
peppar

Så gör du:

Sätt ugnen på 120 °C.
Tvätta och skala sötpotatisarna. Skär fina pommes frites sticks.
Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg på sötpotatis bitarna, salta lite lätt och ställ in den i ugnen.
Grädda 30-40 minuter, helst varmluft och vädra en gång per 15 min.
Lyft ut plåten från ugnen och höj värmen till 230-250 ° C.
Lägg över pommesen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite extra smaksättning. Blanda ordentligt med händerna eller en slev.
Skjuts in i ugnen och grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills dina sötpotatis pommes frites har fått en fin krispig yta.
När du är klar, lägg sötpotatis pommes frites på en tallrik som du täckt med lite hushållspapper så att oljan sugs upp.

Receptet kommer från våra bloggare Lisa & Erik, som även spelat in en video där de visar hur man gör.

Krispiga sötpotatis pommes – utan fritös!

Krispiga sötpotatis pommes – utan fritös!

Andra gillar också:

(1)
Annons

Annons
Annons


Annons

Laddar