Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Så görs de trendiga kristallkakorna

03 maj, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Glöm traditionella småkakor som hallongrottor och kolasnittar. De här vackra kristallkakorna, även kallade "geode cookies" tar nu internet med storm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ätbara kristallkakor med glitter.
Ätbara kristallkakor med glitter.

Vi äter även med våra ögon, sägs det. Och visst blir man övertygad om att så är fallet när dessa vackra kakor ställs framför en. De kallas ”geode cookies” på engelska och har fått sitt namn efter deras lika utseende från de kristaller som bildats när olika mineral har fällts ut från vissa bergarter.

Så här går det till när kakorna till vänster ovan tillverkas:

Du behöver:

Småkakor, ljusa – gärna formade som hjärtan

Strösocker

Vit glasyr

Rosa och vitt kandisocker

Ätbar färg – gärna mörkröd, lila och guld

Annons

Gör så här:

1. Måla vit glasyr på kakorna men lämna 2-3 millimeter från kanten tom.

2. Strö strösocker över hela glasyren. Därefter strör du kandisocker över strösockret.

3. Använd en pensel och måla ätbar färg i en hjärtform mitt på kakan.

Annons

4. Strö gärna över mer kandisocker. Rama slutligen in hela hjärtat med gyllene, ätbar färg. Klart!

Fotokällor: Wilton, Cup My Cakes, Country living

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons