Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs

25 mar, 2017 
AvThowe Wagner Larsson
Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs.
Friterade kycklingvingar är en favorit hos stora och små. Med pankoströbröd får du en riktigt krispig frityr som smakar ljuvligt ihop med majonnäsen.
Annons

4 personer

Kycklingvingar:

8-12 kycklingvingar av till exempel Bosarpkyckling

3 vitlöksklyftor

olivolja

1 dl vetemjöl

4 äggvitor

2-3 dl panko ströbröd (asiatiskt ströbröd som blir väldigt krispigt vid fritering)

olja till fritering

salt och peppar

Gör så här:

1. Dela vingarna i två delar. Krossa vitlöken och blanda med vingdelarna. Salta, peppra och vänd rund med olivolja. Låt marinera i 30 minuter.

2. Vänd sedan i vetemjöl, lätt vispad äggvita och till sist ströbröd.

3. Fritera i olja som är uppvärmd till 170 grader precis innan servering och låt rinna av på papper. Salta lätt.

Krassemajonäs

1,5 dl majonnäs

50 g spenat

2 askar krasse

1/2 dl crème fraîche

Salt

Gör så här:

Mixa spenaten slät med crème fraîche. Vänd i majonnäs. Klipp krassen, blanda i och smaka av med salt.

Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs.
Krispiga kycklingvingar med krassemajonnäs.

Foto och recept: Kronfågel

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons