Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Lax i curry med kokosmjölk

30 sep, 2015 
AvCassandra Lindblom
En enkel gryta med lax i currysås med kokosmjölk som också kan smak­sättas med limeblad, ingefära, koriander eller vad man är sugen på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lax i curry med kokosmjölk.
Lax i curry med kokosmjölk.

Du behöver:

200 g norsk lax

2 salladslökar

1 röd pepparfrukt

1 portion basmatiris

1 1/2 tsk curry

1/2 dl kokosmjölk

1/2 dl buljong

Salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Torka av laxen så att den är torr och lägg på bakplåts­papper. Skölj salladslök och pepparfrukt, skär i strimlor och lägg dessa över laxen. Krydda med 1/2 tsk curry, salt och pepp­ar. Vik bakplåtspappret över laxen och lägg paketet i ugnen cirka 20 minuter.

Skölj och koka riset enligt förpackningens instruktioner. Strö 1 tsk curry i en torr stekpanna och häll kokosmjölk och buljong över. Låt sjuda i cirka 10 minuter. Krydda med salt och ­peppar. Servera lax och grönsaker med kokossås och ris.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons