Annons

Annons

Laxfyllda spättafiléer med vitvinssås och löjrom

Laxfyllda spättafiléer är en enkel, klassisk men ändå festlig lördagslyx eller söndagsmiddag – klar på en halvtimme! Servera med ris eller pressad potatis, lättkokta primörer och en klick löjrom.

Laxfyllda spättafiléer med vitvinssås och löjrom.

Laxfyllda spättafiléer med vitvinssås och löjrom.

4–6 personer

Du behöver:

10–12 spättafiléer
300 g laxfilé
salt och vitpeppar
2 dl grädde
25 g smör
1 msk vetemjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
ev salt
100 g löjrom
1 bunt gräslök
till servering:
ris och kokta gröna primörer

Annons

Gör så här:

Värm ugnen till 200°. Lägg ut filéerna på en skärbräda. Hacka laxen i små kuber och fördela över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i en ugnsfast form, salta och peppra. Smält smöret i en kastrull och vispa ner en rågad sked med vetemjöl. Vispa ner grädden och smula ner buljongtärningen. Låt såsen tjockna under omrörning. Häll i vinet och smaka eventuellt av med lite salt. Häll vinsåsen över fiskrulladerna och ställ in dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera fisken med en klick löjrom, ris eller pressad potatis och lättkokta gröna primörer.

Recept och styling: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Andra gillar också:

(49)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar