Annons

Annons

Rödbetsmacka med hummus, groddar och rostad fetaost

Färgglada och näringsrika mackor med rödbetshummus och rostad fetaost. På bilden används alfa-groddar men de går givetvis bra att byta ut mot andra spännande alternativ.

Rödbetsmacka med hummus, groddar och rostad fetaost.

Rödbetsmacka med hummus, groddar och rostad fetaost.

4 port
Tid: 30 min

Du behöver:

8 skivor Pågen Kornelle
150 g fetaost
1 förp groddar
1 förp ärtskott
½ dl rostade pumpakärnor

Rödbetshummus:

500 g färdigkokta rödbetor
1 förp kokta kikärter ca 390 g
1 vitlöksklyfta
½ msk spiskummin
3 msk olivolja
½ citron
salt och cayennepeppar

Annons

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fetaosten i tärningar, lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper.

    Låt baka tills osten fått fin färg.

  2. Mixa samman rödbetor, kikärter, vitlök, spiskummin, olivolja och saften av en halv citron med mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Skär av en bit av stjälken på ärtskotten, skär sedan resterande del i mindre bitar. Blanda ärtskotten med groddarna.
  4. Bre rödbetshummusen på brödskivorna. Toppa med fetaost, groddar, ärtskott och pumpakärnor.

Foto och recept: Pågen

Andra gillar också:

(308)

Upptäck vår kokbok!

Vill du ha ännu fler tips på snabb och enkel bjudmat? Missa då inte vår kokbok "Härliga helg”.

Läs mer och beställ här!

Annons

Laddar