Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

6 prisvärda drycker att matcha till påskmaten

27 feb, 2024 
AvNami Kawakita
6 prisvärda drycker att matcha till påskmaten
Pixel-Shot
På påskbordet är det många smaker som möts och det kan vara svårt att hålla reda på vad som ska paras ihop med vad – utan att spendera en förmögenhet. Här är sex prisvärda drycker att matcha med årets påskbuffé!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieostBrand logo
Rostat surdegsbröd med härligt vispad brieost

Till minglet:

El Coto Blanco 2023 (2780) 87kr

El Coto Blanco 2023 (2780) 87kr

Ett riktigt fynd i Systembolagets hyllor! Den vita varianten från El Coto gör sig bra till påskens smakpalett då den passar fint på egen hand och till lättare rätter. Torrt, fruktigt och medelfylligt – det här vinet tycker vi du ska servera när gästerna kommer och det bjuds på smått och gott. Vad sägs om Catarina Königs ljuvliga friterade hasselbackspotatisar med löjrom?

Annons

Recept på friterade hasselbackspotatisar med löjrom>>

Catarina Königs friterade hasselbackspotatisar med löjrom

Till lammet:

Cantina Zaccagnini dal tralcetto Montepulciano d’Abruzzo DOC (2390), 121kr

Cantina Zaccagnini dal tralcetto Montepulciano d’Abruzzo DOC (2390), 121kr

Från Abruzzo-regionen i Italien kommer detta ekologiska vin, känt för många som "pinnvinet". Den lilla pinnen som hänger på flaskan är en del av det som beskärs från vinrankan varje år för att den ska må bra. Dess kryddiga smak med inslag av fat, körsbär och timjan får det att passa extra bra ihop med lamm, vilket gör att det här röda vinet har en given plats på påskbordet.

Annons

Recept på ugnsstekta lammracks på kålbädd>>

Magiskt goda lammracks på kålbädd

Till fisken:

Cantina Zaccagnini dal Tracetto Pecorino, 2022, (70297) 111kr

Cantina Zaccagnini dal Tracetto Pecorino, 2022, (70297) 111kr

Från samma vingård som ovan kommer detta ekologiska vin gjort på 100% pecorino-druvor. Smaken är frisk, medelfyllig och fruktig med pigg balanserad syra och fina aromatiska toner av vit persika och mogen citrus. Tänk gravad lax, kall- och varmrökt lax, skaldjur och rom – det här vinet matchar de flesta fiskrätter som brukar dyka upp på påskbordet. Det är inte heller dumt till ostbrickan där dess namne i ostkategorin, Pecorinon, är en riktigt fullträff. Pecorino+Pecorino=succé.

Annons

Recept på gravad lax med asiatisk touch>>

Bjud på gravad lax med en asiatisk touch

Till oxfilén:

El Coto Crianza, 2020, (12670) 91kr

El Coto Blanco 2023 (2780) 87kr

Här har vi en riktig klassiker där du får mycket vin för pengarna! I den här flaskan hittar du en typisk Rioja, gjord på Tempranillo-druvor från regionerna Alta och Alavesa. De kryddiga tonerna matchar fint med de flesta kötträtter, robusta grytor, grillad kyckling och chark. Även om oxfilé inte är det vanligaste på påskbordet så parar vi ihop den med ett lite lyxigare tillbehör: tagliata med oxfilé och gruyèrekräm.

Annons

Recept på tagliata med oxfilé och gruyèrekräm>>

Lyxigt god tagliata med oxfilé och gruyérekräm

Till efterrätten:

Plantation Grande Reserve (10310) 307kr

Plantation Grande Reserve (10310) 307kr

Ingen middag är komplett utan kaffe och dessert men varför inte överraska gästerna med något annorlunda denna påsk? Vår påsktårta med choklad och apelsin passar fantastiskt bra ihop med en mörk rom. Plantation Grande Reserve har en djup smak med en liten sötma och inslag av apelsin, mandelmassa och vanilj. Den här kombination kommer definitivt bli en snackis bland gästerna!

Annons

Recept på påsktårta med choklad och apelsin>>

Matcha chokladtårtan med en mörk rom

Till avec:

Tamnavulin Taste Box (86102) 331kr/500ml

Tamnavulin Taste Box (86102) 331kr/500ml

Avsluta påskmiddagen med en whiskyprovning! En rolig och kanske lite otippad aktivitet men med Tamnavulin Taste Box blir det enkelt! En samlingsbox som innehåller fem olika sorters Tamnavulin single malt whiskys om 100 ml styck. Alla varianter är lagrade på bourbonfat och sedan vinfat innan de lagras igen på bourbonfat.

Boxen innehåller dessa fem prover:

  • Double Cask
  • Sherry Cask Edition
  • German Pinot Noir Cask Finish
  • Spanish Grenache Cask Finish
  • Tempranillo Cask Edition

Omslagsfoto: TT/Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons