Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Bakad varm fetaost med tomater

19 apr, 2022 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på bakad varm fetaost med tomater
Baka fetaost i ugnen med körsbärstomater och servera det direkt. Bred på surdegsbröd och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Bakad varm fetaost med tomater

Vill du inte grädda fetan och tomaterna går det bra att servera salladen som den är, som här på bilden.

Så bakar du varm fetaost med tomater

4 förrättsportioner

Du behöver:

150 g fetaost
250 g körsbärstomater
½ knippe färsk oregano
2 stjälkar färsk timjan
½ ekologisk citron
2 msk olivolja
1 msk honung
Salt och peppar

Till servering:

Surdegsbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten i en ugnssäker form. Fördela tomater i formen. Repa oregano och timjan och fördela det i formen. Riv citronskalet och vispa olja, citronskal, honung, salt och peppar tillsammans med färskpressad citronsaft. Häll dressingen över fetaosten och tomaterna.
  2. Grädda fetaosten i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med surdegsbröd.

Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons