Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Eclairs med kola och skogsbärsfrosting

12 apr, 2024 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på eclairs med kola och skogsbärsfrosting
Columbus Leth
Imponera med dessa läckra eclairs med både kola och skogsbärsfrosting! Omöjliga att motstå.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du god pistageglass utan glassmaskinBrand logo
Så gör du god pistageglass utan glassmaskin

Eclairs med kola och skogsbärsfrosting

Den frasiga franska eclairen är ett säkert kort till fest!

Vackra och goda eclairs med kola och skogsbärsfrosting
Generated imageColumbus Leth
Annons

12 stycken

Du behöver:

1 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl vatten
110 g smör
1 tsk socker
1 tsk salt
160 g (ca 2 ¾ dl) mjöl
4 ägg

Skogsbärsfrosting:

3 gelatinblad
200 g skogsbär
1 ½ msk citronsaft
75 g vit choklad
3 dl vispgrädde

Fyllning:

1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

Topping:

100 g vinbär
100 g blåbär
25 g minimaränger
Ätbara blommor eller örter

Gör så här:

  1. Koka upp mjölk, vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Ta från värmen och rör ner mjölet kraftigt med träslev till en jämn deg. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och rör vidare i några minuter tills du får en fast deg. Ta från värmen och låt svalna några minuter. Tillsätt sedan äggen i smeten, ett i taget, under kraftig omrörning.
  2. Klicka ner degen i en spritspåse och låt vila i kylen i minst 1 timme. Sätt ugnen på 220°. Spritsa ut ”korvar” på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem i cirka 15 minuter tills de fått fin färg. Öppna inte ugnsluckan under tiden, då sjunker de ihop. Ta ut från ugnen och låt svalna helt på ett galler.
  3. Skogsbärsfrosting: Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 10 minuter. Koka upp bären och citronsaften i en kastrull och låt sjuda i cirka 5 minuter. Pressa bärmassan genom en sil så att bärsaften rinner igenom – spara de mosade bären till annat, t ex morgonfilen.
  4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma bärjuicen. Finhacka den vita chokladen och häll den i en skål. Värm grädden till kokpunkten i en kastrull. Häll den varma grädden över chokladen i två omgångar, och rör om i skålen med en slickepott tills du får en blank chokladkräm. Rör slutligen ner den varma bärsaften i blandningen tills krämen är jämn.
  5. Häll bärfrostingen i en skål, täck med hushållsfilm och ställ i kylen i minst 4 timmar (gärna till nästa dag). Vid servering: Ta ut bärfrostingen ur kylen och vispa upp den lätt. Häll bärfrostingen i en spritspåse med stjärntyll. Skär försiktigt en ficka i eclairerna och bred bottnarna med ett tunt lager dulce de leche. Stäng dem och spritsa små toppar av bärfrosting ovanpå. Garnera med vinbär, blåbär, krossad maräng och ev ätbara blommor eller örter. Servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons