Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Gräddyoghurtpinnar med björnbär och vanilj

26 jun, 2015 
AvRedaktionen
gräddyoghurtpinnar-recept
Krämiga och läskande yoghurtpinnar som fått fin smak och färg av björnbär. Doppa glassformen i hett vatten innan du försiktigt lirkar bort formen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gräddyoghurtpinnar med björnbär och vanilj.
Gräddyoghurtpinnar med björnbär och vanilj.

6–8 stycken

Tid: 4 1/2 timme

Du behöver:

2 dl vispgrädde

4 dl turkisk yoghurt

1 1/2 dl florsocker

150 g björnbär + 2 msk florsocker

1 tsk bourbon vanilla-pulver eller 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Vispa grädden tjock. Blanda yoghurt, grädde och florsocker. Mosa björnbären med 2 matskedar florsocker och vaniljpulver och passera det genom en finmaskig sil ner i en skål så du får en slät bärsås. Fyll glassformar med lite yoghurtblandning och passerade björnbär, om vart annat. Frys i cirka 4 timmar. Vid servering: Doppa glassformen i hett vatten innan du försiktigt lirkar bort formen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons