Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Grand aioli med grönsaker och surdegsbröd

14 apr, 2023 
AvCatarina König
Recept på grand aioli med grönsaker och surdegsbröd
Vispa upp din egen aioli och servera med säsongen grönsaker och ett riktigt gott surdegsbröd. Plockmat när den är som bäst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga nudlar på fyra minuterBrand logo
Lyxiga nudlar på fyra minuter

Grand aioli med grönsaker och surdegsbröd

Knaprigt och bjudgott fat för alla att dela.

Grand aioli med grönsaker och surdegsbröd passar bra som plockmat för många

4–6 portioner

Annons

Du behöver:

2 huvuden hjärtsallad
½–1 gurka
1–2 morötter
100 g salladsärter
1 knippe rädisor
½ burk inlagda kronärtskockor
100 g sparrisbroccoli
100 g grön sparris
8–10 skivor rökt skinka
1 stor surdegsbaguette

Aioli:

2 äggulor + lite äggvita
2–2 ½ dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
Salt
Citronsaft + rivet citronskal

Gör så här:

  1. Lägg äggulor och lite äggvita i en bunke. Börja vispa och häll droppvis i rapsolja under vispning, det ska bli en tjock majonnäs. Riv i vitlök och smaka av med salt, citronsaft och lite rivet citronskal. Låt stå kallt.
  2. Skär hjärtsalladen i klyftor, skär gurka och morötter i stavar, ansa salladsärtor och rädisor (spara gärna blasten). Häll av de inlagda kronärtskockorna.
  3. Koka upp vatten och salt i en kastrull och lägg ner sparrisbroccoli och sparris. Låt det koka i 1 minut. Häll av och låt svalna något.
  4. Lägg upp allt på ett stort fat, med aiolin i mitten. Servera surdegsbaguette till.

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons