Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grillad flankstek med kryddolja

26 maj, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på grillad flankstek med kryddolja
Låt den fina flanksteken få skina genom att krydda med bara salt och peppar, smakerna lyfts fram tack vare kryddoljan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Såser och röror till grillatBrand logo
Såser och röror till grillat

Grillad flankstek med kryddolja

Köttet kryddas bara med salt och peppar. Det räcker när man har den smakrika oljan.

Grillad flankstek med kryddolja

6 portioner

Annons

Du behöver:

1 kg flankstek
2 msk olivolja
Salt och peppar

Kryddolja:

1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 liten näve färsk oregano
1 citron
1 dl olivolja
Salt och peppar

Till servering:

2 nävar färsk oregano
1 citron

Gör så här:

  1. Gnid köttet med olja och grilla på hög värme, eller stek i grillpanna, i 5–7 minuter per sida. Salta och peppra rejält. Låt vila i 10–15minuter innan du skär det i tunna skivor.
  2. Kryddolja: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Skölj och skiva chilin fint. Skölj citronen och finriv den tills du har ca 1 tsk. Rör ihop citronskal, oregano, chili och vitlök med olivolja i en skål. Salta och peppra.
  3. Skär köttet i tunna skivor, tvärs över köttfibrerna. Lägg upp på ett fat och ringla kryddolja över. Blir det olja över kan du servera den på sidan. Skölj och plocka oreganon. Skölj och skiva citronen. Garnera köttet med oregano och citronskivor och servera genast.

Foto: Rikke Westesen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons