Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grillad jerk-kyckling med nektariner

25 aug, 2023 
AvLouisa Lorang
Recept på grillad jerk-kyckling med nektariner
De söta nektarinerna balanserar ut den smakstarka grillade jerk-kyckling, ett riktigt vinnande kombo!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxig mac and cheese med brynt salviaBrand logo
Lyxig mac and cheese med brynt salvia

Grillad jerk-kyckling med nektariner

Massa härlig smak på kycklingen och söta nektariner till. En hit!

Läcker grillad jerk-kyckling med nektariner som balanserar ut den här rätten

4 portioner

Annons

Du behöver:

2 tsk hela svartpepparkorn
½ tsk mald kryddnejlika
1 tsk torkad timjan
1 tsk cayennepeppar
1 tsk finriven muskotnöt
1 tsk mald kanel
1 msk rårörsocker
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 hel kyckling
2 msk olivolja, till stekning

Till servering:

3 nektariner
1 lime
½ knippe salladslök

Gör så här:

  1. Krossa svartpepparkornen grovt i en mortel och blanda dem tillsammans med de övriga kryddorna i en stor fryspåse. Dela kycklingen i 8–10 bitar och lägg dem i påsen med kryddblandningen. Gnugga in kryddorna ordentligt i köttet med påsen. Låt kycklingbitarna marinera i 15 minuter på köksbänken eller över natten i kylen.
  2. Ta ut kycklingbitarna ur påsen, gnid in dem med lite olja och grilla dem över indirekt värme på grilleni 30–40 minuter tills de är gyllene och genomstekta. Vänd dem under tiden.
  3. Skölj nektarinerna och limen och skär båda i klyftor. Skölj salladslöken och strimla den fint. Servera allt tillsammans med den grillade kycklingen.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons