Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Köttbullar med citron och timjan

05 jan, 2024 
AvLinn Grubbström
Recept på köttbullar med citorn och timjan
Peter Kam
Ge köttbullarna nytt liv och smaksätt med citron och timjan. Finhackade pistaschnötter ger fin konsistens.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Köttbullar med citron och timjan

Krydda köttbullarna med friska smaker – jättegott till potatismos.

Annons

4 portioner

Du behöver:

1 dl mjölk
½ dl ströbröd
1 gul lök
500 g fläsk- eller kalvfärs
Salt
Nymald svartpeppar
1 ekologisk citron, finrivet skal
6 stjälkar färsk timjan, repad och hackad
20 g skalade pistaschnötter
1 ägg
Smör till stekning

Gör så här:

  1. Rör ihop mjölk och ströbröd och låt stå i 5 minuter. Skala och grovriv löken. Rör ner lök, färs, salt, peppar, citronskal och timjan i ströbrödsblandningen. Finhacka pistaschnötterna och tillsätt dem till smeten.
  2. Forma köttbullar av smeten. Stek dem i smör, några i taget, tills de är genomstekta.

Foto: Peter Kam

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons