Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Krispiga rårakor med räkor, lax och avokado

07 jul, 2023 
AvCatarina König
Recept på krispiga rårakor med räkor, lax och avokado
Gör som Catarina König och maxa rårakorna med räkor, lax och avokado – extra allt helt enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmörBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #6 - Pasta med citron och brynt salviasmör

Krispiga rårakor med räkor, lax och avokado

Använd gärna två stekpannor och gör två rårakor samtidigt så går det lite fortare.

Bjud på krispiga rårakor med räkor, lax och avokado

4 portioner

Annons

Du behöver:

8 stora fasta potatisar
150 g kallrökt lax
200 g räkor
2 avokado
Salt
70 g smör och rapsolja, till stekning
1 rödlök

Citronsmetana:

2 dl smetana
½ citron, skalet
Salt
Nymald svartpeppar

Garnering:

Färsk dill

Gör så här:

  1. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn. Lägg potatisen i en bunke med vatten och salt.
  2. Blanda samman smetana med citronskal, smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt stå i kylskåpet till servering.
  3. Lägg upp lax och räkor på fat eller i skålar och finhacka rödlöken. Halvera och skala avokadon.
  4. Lägg en rejäl klick smör och lite rapsolja i en stekpanna och hetta upp. Ta en rejäl näve riven potatis och krama ur allt vatten. Lägg ned potatisen i stekpannan och sprid ut så det blir en fin råraka. Stek den i ca 4 minuter på vardera sida på medelhög värme tills gyllene och krispig. Tillsätt mer smör när rårakorna vänds. Servera med tillbehören.

Foto: Catarina König

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons