Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Kryddiga köttbullar

14 apr, 2023 
AvLine Holt Nielsen
Recept på kryddiga köttbullar
Trä de kryddiga köttbullarna på spett så blir det enklare att äta dem med en hand utan kladd. Smidigt och enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du goda parmesanchips enkeltBrand logo
Så gör du goda parmesanchips enkelt

Kryddiga köttbullar

Smakrika köttbullar som kryddas med paprika, spiskummin och cayennepeppar.

Trä de kryddiga köttbullarna på spett så blir de enklare att äta

18 stycken

Annons

Du behöver:

450 g nötfärs
3 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
½ tsk mald spiskummin
½ tsk cayennepeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl kolsyrat vatten (kan ersättas med vanligt vatten)
Olivolja till stekning

Gör så här:

  1. Blanda köttet med pressad vitlök, paprika, spiskummin, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Vispa ägget lätt och blanda ner det.
  2. Lös upp bakpulvret i kolsyrat vatten (var försiktig, det fräser!) Tillsätt vattnet till färsblandningen och arbeta till en jämn smet. Låt smeten stå kallt i 30 min, gärna längre.
  3. Om du använder träspett, låt dem ligga i kallt vatten i 15 minuter så att de inte bränns i ugnen. Sätt ugnen på 180°. Forma köttbullar av smeten, ca 1 ½ msk till varje köttbulle.
  4. Bryn köttbullarna på alla sidor i olja i en stekpanna. Stick in träspett hela vägen genom köttbullarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek färdigt köttbullarna i ugnen i ca 10 minuter.

Foto: Maria Fabricius Tegner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons