Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin

06 sep, 2022 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin
Mustig kycklinggryta med vitt vin som får sina spännande smaker från druvor och äpplen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin

Spännande inslag av druvor och äpple gör den här grytan frisk och välsmakande.

Laga en kycklinggryta med druvor, äpple och vitt vin

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 hel kyckling, cirka 1,2 kg
Olja, till stekning
Salt och nymald peppar
100 g schalottenlök
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
2 timjankvistar
1–2 lagerblad
3 stjälkar bladselleri
2 äpplen
250 g kärnfria druvor, gröna eller blå

Till servering:

Färsk persilja eller dragon
Bröd

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i olja. Krydda med salt och peppar. Skala schalottenlökar och bryn dem hela. Häll på vitt vin och reducera (koka ihop) till halva mängden.
  2. Tillsätt buljong, timjan och lagerblad. Skär bladselleri i skivor och låt puttra under lock på svag värme i cirka 40 minuter.
  3. Skär äpplena i klyftor. Låt äpplen och vindruvor puttra med i grytan i cirka 10 minuter. Lyft ur lagerblad och timjankvistar.
  4. Smaka av med salt och peppar och strö över färsk hackad persilja eller dragon. Servera med bröd.

Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons