Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Kycklingsoppa med rotfrukter

07 jul, 2023 
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på kycklingsoppa med rotfrukter
Den här smakrika kycklingsoppan med rotfrukter råder bot på vilken sjukling som helst!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröraBrand logo
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröra

Kycklingsoppa med rotfrukter

Smakrik och somrig kycklingsoppa med rotfrukter. Toppa med persilja och servera med bröd.

Smakrik kycklingsoppa med massa grönt

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g kycklingbröstfiléer
1 lök
250 g palsternackor
250 g morötter
1 msk smör, till stekning
1 tsk torkad dragon
Salt och peppar
1 liter hönsbuljong
1 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 msk citronsaft

Till servering:

1 näve bladpersilja
Bröd

Gör så här:

  1. Skär kycklingbröstfiléerna i små bitar. Skala och hacka löken fint. Skala palsternackor och morötter och skär dem i små tärningar. Stek kyckling, lök och rotfrukter i smör i en stor gryta i ca 5 minuter, tills kycklingen är brynt.
  2. Krydda med dragon, salt och peppar. Häll buljongen i grytan och låt det koka upp. Sänk till medelvärme och låt soppan sjuda i 12–15 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt grädde och senap i soppan och rör om. Låt soppan bli varm och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Till servering: Servera soppan i skålar eller djupa tallrikar och toppa med hackad persilja. Servera med bröd.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons