Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Lösgodiset når nya höjder – på Arlanda Terminal 5

07 dec, 2023 
AvNami Kawakita
Lösgodiset når nya höjder – på Arlanda Terminal 5
Marcus Holmstrom
Knäcke, köttbullar och lösgodis är det vi svenskar saknar mest när vi är på semester. Nu kan du plocka ihop den perfekta mixen precis innan avresa – välj och vraka mellan hela 200 sorters lösgodis från Candy King på Terminal 5.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Godisätare lever längreBrand logo
Godisätare lever längre

För oss svenskar har det blivit lite av en veckovis ritual att fylla påsen med lösgodis när helgen närmar sig. Och visst är det något speciellt med att stå framför hyllorna och fylla sin påse med precis vad man vill ha? På så sätt har lösgodis blivit mer än bara lördagsgodis; det är en del av vårt svenska sötsaksarv och har verkligen blivit synonymt med både glädje och gemenskap. Hur många diskussioner har inte uppstått när vi försöker enas om vilken bit som är godast eller om man får blanda sött och salt i samma påse?

Få saker är så svenska som just vårt heliga lördagsgodis och enligt en färsk undersökning* det är faktiskt bland det vi svenskar saknar mest när vi är utomlands.

Annons

Enligt undersökningen så visar det sig att 14% av svenskarna anger lösgodis som det man mest saknar att äta på semestern. Det finns helt enkelt ingenting som kan ersätta den där perfekta blandningen av sött, salt och syrligt. Goda nyheter – nu blir lösgodiset en enkel del av utresan! Nu kan du hitta hela nio sektioner CandyKing hos RC Bon Bon Glacerie på Arlandas Terminal 5.

På Terminal 5 kan du nu plocka ihop din perfekta lösgodismix precis innan avresa
Marcus Holmstrom

– Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga! säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

Passa på att bunkra för semestern, den långa flygresan eller som present. Varför inte bjuda någon utomlands på vår otroligt svenska saltlakrits? Men hoppas inte på för stor succé... Totalt kommer den sötsugne att hitta hela 200 sorters lösgodis att välja på så här finns något för alla.

Över 9 miljoner människor reser från Arlanda Terminal 5 varje år och från och med v.49 finns äntligen möjlighet att köpa sin favoritmix lösgodis från CandyKing och natursnacks från Parrots på Terminal 5.

*Undersökningen ägde rum mellan 2–21 november 2023 och genomfördes genom webbintervjuer av Upplevelseinstitutet på uppdrag av Cloetta. Totalt genomfördes 148 intervjuer med personer över 18 år som reser utomlands minst en gång per år.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons